Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Zaagtafel

Een zaagtafel is onmisbaar als je veelvuldig moet zagen. Een goede uitvoering is dus belangrijk. Wij zetten daarom ook de beste varianten voor je op een rijtje. Met of zonder onderstel, verrijdbaar, verschillende lengtes, verstelbaar in de hoogte en ga zo maar door. Voor ieder wat wils. In prijs is er ook nogal een verschil te zien, dus we adviseren je dan ook om goed te kijken naar de verschillende functionaliteiten.

Welke topmerken zijn er?

Metabo Zaagtafel

De Metabo zaagtafel is een universele tafelcirkelzaag. De tafel heeft ook een schuinverstelling. Deze kun je traploos instellen zodat je je kunt focussen op je werk. De tafel is ideaal voor hout, planken, platen etc. Wordt veelal in de bouwplaats gebruikt. De uitstraling is ook robuust en stoer, vandaar dat deze tafel zeer gewild is. Tafelgrootte is 550 x 800 mm, gewicht 62 kg en een zaagblad van doorsnede 315 x 30 mm. Nog meer technische gegevens vind je bij het product zelf. 

Bij levering zit een hard metalen zaagblad met wisseltand, wielenset, universele geleider, tafelverlenging, afzuiginrichting en aansluiten plus nog een duwstok. 

En dat voor maar €350 ex BTW en €423,50 inclusief BTW.

DeWalt Zaagtafel

Een lichtgewicht is de DeWalt zaagtafel. Wordt veel gebruikt om hem mee te nemen. De 22kg zware tafel is daardoor makkelijk te verplaatsen en dus handig als je van klus naar klus moet. Door de grote afleesmogelijkheid is het makkelijk zagen en kan deze bijzonder precies gebruikt worden of het nu met hard, nat of zelfs bevroren hout is. Werken doet deze DeWalt zeker weten. 

Geleverd met 24 tands Series 30 HM zaagblad, verstekgeleider, 2 zaagbladsleutels, parallelgeleider, stofafzuigerverloopstuk en duwhout. Reden te meer om eens dieper in dit model te duiken en alle specificaties tot je te nemen. 

Bosch Zaagtafel

Deze Bosch zaagtafel wordt als set geleverd met onderstel. Precies zoals hij dus hier wordt afgebeeld. Waarom deze set van Bosch kiezen? 

Je zaagt gemakkelijk door het zwaarste zaagwerk heen. Zagen onder verstek en me zaaggeleiding is geen probleem. Daarnaast heb je een groot werktafeloppervlak waardoor je heerlijk kunt werken. Zaaghoogte is tot 79 mm en de verstekhoek tot 47 graden. Deze is iets zwaarder dan de DeWalt zaagtafel; zo’n 35 kg. Ook gemakkelijk te verplaatsen dus. 

Echt een pareltje tussen alle verschillende zaagtafels. Lees bij het product zelf alle specificaties nog eens door en bekijk de video. Zo krijg je direct een goed beeld hoe deze Bosch zaagtafel te werk gaat. 

Het zaagblad, verstekgeleider en parallelgeleider worden meegeleverd. 

Onze top 3 zaagtafels

Metabo zaagtafel

Metabo TKHS 315 C Zaagtafel – 2,0 WNB – 2000W

0
Prijs

Technische gegevens

Opgenomen vermogen
2200W
Zaagdiepte
96 mm
Diameter zaagblad
225 mm
Gewicht
35,5 kg

Bosch Blauw GTS 10 XC Zaagtafel – 2100W

0
Prijs

Technische gegevens

Opgenomen vermogen
2100W
Zaagdiepte
79 mm
Diameter zaagblad
254 mm
Gewicht
35 kg
DeWalt zaagtafel

DeWalt DWE7485 Tafgelzaag – 1850W

0
Prijs

Technische gegevens

Opgenomen vermogen
1850W
Zaagdiepte
65 mm
Diameter zaagblad
210 mm
Gewicht
22 kg

Professionele zaagtafel nodig?

De Festool zaagtafel is echt next level. Dat zie je terug in de prijs, maar ook in de functionaliteiten. Zo is er een beide zijden een splinterbescherming om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast is het bedieningspaneel ook overzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat direct duidelijk is voor iedereen wat er na een handeling gaat gebeuren. Uitbreiding is ook nog mogelijk. De zaagtafel is uit te breiden met verschillende accessoires. Dat zorgt er ook voor dat deze tafel in lengte van jaren mee gaat. Bij veel andere zaagtafels kom je op een punt dat ze te klein zijn, niet genoeg kracht hebben waardoor je verder gaat kijken. Bij deze zaagtafel sorteer je daar allemaal op voor. 

Zo is het opgenomen vermogen 2200 W en het toerental 2000-4200. En dat is nog niet alles. De diameter van het zaagblad is 225 mm en de zaaghoogte van 0 tot 70 mm. Met een gewicht van 34,5 kg behoort deze ook niet tot de zwaarste. Reden te meer om eens diepe in de Festool zaagtafel te duiken en te zien wat deze nog meer heeft te bieden. 

Standaard wordt het zaagblad, 3 splinterbeschermingen, hoekaanslag, afzuigset, veiligheidsstok en bedieningsgereedschap meegeleverd. Gelijk klaar om aan de slag te gaan dus.

Waar op letten bij de aanschaf van een zaagtafel?

Er zijn verschillende benamingen voor een zaagtafel. Zo wordt er in de volksmond gesproken over tafelzaag, tafelcirkelzaag of zaagbank. Allemaal bedoelen ze hetzelfde, dus laat je daar niet door afleiden bij het oriënteren. Wel is het aan te raden om goed te kijken naar de specificaties en waar je uiteindelijk de zaagtafel voor wilt gaan gebruiken. Wij sommen hieronder kort op waar je op kunt letten bij de aanschaf van een zaagtafel.

Hoe breed is de tafel?

Waar wil je de zaagtafel voor gaan gebruiken? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Is het heel divers of zijn het alleen kleine of grote balken? Hoe groter het product is wat je wilt gaan zagen, hoe groter de tafel ook zal moeten zijn. Het wordt anders instabiel en dat gaat ten koste van het zagen. Je kunt ook bij verschillende tafels de breedte instellen en zo dus al een gerichte selectie tafels maken. 

Onderstel en werkhoogte

Is het voor thuis of voor op de werkplaats? Heb je thuis een werkbank? Dan zou je niet zo snel een onderstel nodig hebben. Ga je van klus naar klus weer wel. Een keer zagen op de grond of op een vervelende hoogte is nog niet zo’n ramp. Wel als je dit regelmatig moet doen. Je gaat er langzaam klachten van krijgen terwijl je met een onderstel de juiste werkhoogte kunt aanhouden. Dit is zowel beter voor je lichaam als de kwaliteit van het zagen. 

Is het onderstel inklapbaar?

Handig als deze vervoerd moet worden. Een onderstel neemt namelijk veel plek in beslag wat weer ruimte kost voor ander materiaal. Inklapbare onderstellen zijn over het algemeen ook niet zo zwaar en kunnen dus makkelijk opgeruimd worden. 

Vermogen

Bij iedere zaagtafel zal je het vermogen zien staan. Een vereiste voor veel klussers. Professionals kiezen daarom ook vaak voor hogere vermogens zoals de Festool hier eerder genoemd. Voor thuis volstaat een lager vermogen. Vermogen variëren van 800 tot 2200 watt. Bedenk dus vooral waarvoor en hoe vaak je de zaagtafel wilt gaan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker je keuze kunt maken en het vermogen ook kunt bepalen. Het zou zonde zijn om een peperdure zaagtafel aan te schaffen waarbij een ander model ook zou kunnen volstaan.

Zaagdiepte

Wat voor materiaal ga je zagen? En hoe dik is dit materiaal? Belangrijk om te weten om je zaagdiepte te bepalen. Ook bij ieder product zie je dit terugkomen, dus je zou er ook nog op kunnen filteren waardoor je alleen de geschikte zaagtafels nog over hebt. 

Accessoires

Bij de Festool had ik al aangegeven dat deze makkelijk uit te breiden is. Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt bereiken. Heb je straks nog uitbreiding nodig van je zaagtafel? Dan is het verstandig om hier alvast goed naar te kijken. Het zou zonde zijn dat je straks een model hebt welke niet meer aan je wensen kan voldoen. 

Zaagbladen

Zoek maar eens op zaagbladen en je krijgt er honderden te zien. Zo zijn er zaagbladen in verschillende groottes en diktes. Afhankelijk van het materiaal wat je wilt zagen is het zeker belangrijk om hier naar te kijken. Veel tanden levert bv een fijne zaagsnede op. Hout wordt veelvuldig gebruikt op een zaagtafel, maar metaal kan ook. Voor metaal heb je dan wel weer een andere blad nodig. Verdiep je daar dus ook in. Je wilt namelijk wel dat alle zaagbladen die jij wilt gebruiken passen op je zaagtafel.

Safety first

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Let goed op je eigen veiligheid en die van andere. De modellen zijn steeds beter uitgerust en er zit haast overal een beveiliging op. Dan nog kan er van alles mis gaan. Een veiligheidsbril is al belangrijk. Zo kun je je ogen beschermen tegen losschietende stukjes. Zo zijn er nog meer veiligheidsmaatregelen welke ook in het bijgeleverde boekje staan. Lees deze zorgvuldig door.

Overzicht merken zaagtafel

We hebben je meegenomen in de verschillende top zaagtafels welke er zijn. Zoals je al wel hebt kunnen zien zijn er nog veel meer. We laten je hieronder kort zien wat deze merken uniek maakt. Je kunt vervolgens ook navigeren naar een overzicht van het merk met daarbij de bijbehorende zaagtafels.

Bernardo komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. In 1993 is er een transformatie gekomen en is de switch van detailhandel naar groothandel gemaakt. Op de site van Toolmax is het assortiment beschikbaar. De zaagtafels van Bernardo zijn nog schaars. Er is er op dit moment 1 beschikbaar. 

Het assortiment Bernardo zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.

Bosch blauw heeft een groot assortiment zaagtafels beschikbaar. De blauwe variant van Bosch is meer voor de professionals. Van een zaagtafel met of zonder onderstel, van €110 t/m €1000. Er is echt van alles beschikbaar voor iedereen. Bosch Blauw staat ook bekend om de combideals van de zaagtafels. Een tafel i.c.m. onderstel is veel in trek. 

Het assortiment Bosch Blauw zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Het assortiment Groen van Bosch is niet zo groot bij de zaagtafels. Ik zou je dan echt adviseren om te kijken bij de Blauwe lijn van ze. Een werktafel is er altijd wel, maar zaagtafels zijn regelmatig niet beschikbaar.  

Het assortiment Bosch Groen zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

DeWalt heeft verschillende combinatie mogelijkheden. Zo is er een simpele zaagtafel te bestellen en los een onderstel, maar vooral de combinaties zijn interessant. Een verstekzaagcombinatie is bijvoorbeeld al beschikbaar van €868,-. Vergelijk ze met elkaar om te zien wat de verschillen zijn en of ze passen binnen het plan/doel wat je hebt.

Het assortiment DeWalt zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De Evolution lijn heeft een klein assortiment op Toolmax. Zo kun je er de multipurpose tafelzaag en de universele zaagmachine vinden. Bij 2 opties zit er al een onderstel. Wat uiteraard zeer makkelijk is. Voor nog geen €386 heb je deze thuis en kun je aan de slag. 

Het assortiment Evolution zaagtafels bekijk je op Toolmax.

De Femi zaagtafels hebben het grootste assortiment. Zo is er genoeg keuze en maakt dat het wellicht lastig voor je. Zo kun je al vanaf €239 aan de slag, maar ook voor bijna €2000. Het is daarom goed om de vergelijkingsoptie te gebruiken en eens goed te kijken wat de verschillen per tafel zijn. Zo kun je op basis van deze specificaties de juiste keuze maken. 

Het assortiment Femi zaagtafels bekijk je op Toolmax.

Ben je op zoek naar next level zaagtafels? Bekijk dan het aanbod van Festool eens. De verschillende mogelijkheden zijn oneindig. Zo ga je met dit merk wel de professionele kant op. De gemiddelde prijs ligt op zo’n €1800, maar dan heb je wel het neusje van de zalm. Verschillen onderling zijn ook niet heel groot. Bedenk vooral op voorhand aan welke voorwaarden de Festool zaagtafel moet voldoen. 

Het assortiment Festool zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Hikoki heeft niet een groot assortiment zaagtafels. Zo is er wel een favoriet vanuit onze kant: de tafelzaagmachine op uitklapbare onderstel. Gemiddeld net iets boven de €425. Makkelijk verrijdbaar en met een elektrische rem. Ideaal om dus thuis of op de werkplaats te gebruiken. 

Het assortiment Hikoki zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Makita is een van de bekendste merken. Zo zijn er verschillende soorten zaagtafels welke grotendeels hetzelfde zijn. Benamingen zoals precisiezaagtafel, afkort-/tafelzaag, bouwtafelzaag en een vandiktebank zijn allerlei opties. Ze staan hier allemaal op een rijtje voor je. Ons advies is ook om de vergelijkingsmogelijkheid te gebruiken. Direct inzichtelijk wat de verschillen per type zijn en welke aan je wensen voldoet.

Het assortiment Makita zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De Metabo zaagtafel is er in verschillende varianten. Met of zonder onderstel en wel of niet verrijdbaar. Het is een keuze die je zelf moet maken waarbij ook de prijs een rol zal spelen. Wij zijn voorstander van de verrijdbare zaagtafels met onderstel. Deze zijn makkelijk op hoogte verstelbaar en te verplaatsen. Zo kun je efficiënt te werk gaan en zal het resultaat er perfect uitzien. 

Het assortiment Metabo zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Veel opties hebben we niet van de Milwaukee zaagtafel, maar degene die we hebben staan er goed op. Twee tafelzagen zonder onderstel. Beschikbaar vanaf €669 en direct te gebruiken. 

Het assortiment Milwaukee zaagtafels bekijk je op Toolmax.

Minder bekend, maar niet minder professioneel. De roestvrijstalen tafelzaagmachines van Rodia zijn zeer in trek. Prijzen zijn vanaf €1799, maar dat is volledig terecht gezien de functionaliteiten. De professional gebruikt dit apparatuur veelvuldig en de reviews zijn ook goed. 

Het assortiment Rodia zaagtafels bekijk je op Toolmax.

Een Ryobi zaagtafel inklapbaar met onderstel of extra uitbreiding? Niets is een probleem bij dit merk. Met meer dan 5 verschillende soorten zaagtafels is er genoeg keuze. Prijs/technisch is deze ook zeer interessant voor de thuisklusser. Vanaf €221 kan er al geleverd worden en gestart worden met je project. Voldoet deze niet aan je voorwaarden? Dan is de rest ook goed geprijsd.  

Het assortiment Ryobi zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De Scheppach is niet duur. Voor €129 kunnen we een tafelcirkelzaag al versturen. Alles er op en er aan. Voor de wat uitgebreidere modellen zit je ook goed. Genoeg keuze, maar het is vooral belangrijk of die van jou er tussen zit. Voldoet de Scheppach zaagtafel aan al je voorwaarden? Dan zit je met dit merk goed.

Het assortiment Scheppach zaagtafels bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden