Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Waar vind ik het beste accu gereedschap?

Bij Dokter Gereedschap proberen we u te helpen met het vinden van het beste gereedschap. Zo zijn er vele mogelijkheden zoals u al wel heeft kunnen zien. De keuze is daarom ook gigantisch. 

Bent u op zoek naar een boormachine of een klopboormachine? Een cirkelzaag of een decoupeerzaag? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Belangrijkste is dat wij alles centraal voor u kunnen aanbieden op de website van Toolmax. Een groot assortiment accu gereedschap en ook nog eens scherp geprijsd. 

Accu Gereedschap

Sinds accugereedschap in de jaren ’60 van de vorige eeuw zijn intrede deed, is het niet meer weg te denken uit de klusserswereld. Het is de Amerikaanse fabrikant Black & Decker die het allereerste accu gereedschap op zijn naam mag schrijven. Een leuk feitje is dat het geeneens het eerste accugereedschap ter wereld was. De draadloze slagmoersleutel die zij ontwikkelden was in opdracht van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ontwikkeld en is gebruikt in de ruimte tijdens het Gemini ruimteprogramma. Het eerste accugereedschap was dus tevens het eerste accugereedschap in de ruimte.

Het snoerloze gereedschap gaf vanaf de dag dat het is ontworpen de klusser een grote bewegingsvrijheid en daarmee een groot gebruikersgemak. De technologie achter de accu hebben er voor gezorgd dat de accu’s alsmaar krachtiger werden en qua vermogen niet meer onderdoen voor elektrisch gereedschap.

Het zou nog even duren tot draadloos gereedschap betaalbaar werd voor de gewone consument. Maar toen dat zover was in de jaren ’80 storten alle gereedschapsproducenten zich op het ontwikkelen van draadloos gereedschap. Met als gevolg dat nu, tientallen jaren later, accugereedschap is geëvolueerd tot hoogwaardig gereedschap met een hoge levensduur en een hoog vermogen. De meeste handgereedschappen zijn verkrijgbaar als accugereedschap. Hieronder zie je de uitgebreide lijst welke gereedschappen je allemaal snoerloos kunt kopen.

Deze indrukwekkende lijst is tevens een incomplete lijst. Je mag gerust stellen dat voor elk gereedschap wel een prototype bestaat dat op een accu werkt. Zo bestaat er ook een groot scala aan snoerloos tuingereedschap. De accu geeft zoveel mogelijkheden dat bouwvakkers zelfs de keuze hebben uit een verwarmde jas die op accu werkt.

Wat is het beste accu gereedschap?

Om de vraag “Wat is het beste accu gereedschap?” te beantwoorden, moet vooraf de waarschuwing worden afgegeven dat dit al gauw ontaard in een discussie gelijkwaardig aan die van wie de beste voetballer ooit was. De een zegt Cruijff, de ander Pelé en een derde Maradona. Zo is het ook met accugereedschap. Met dien verstande dat er in deze tak van sport meer dan drie wereldspelers actief zijn. Het beste accu gereedschap vind je daarom onder alle A-merken waar we zo een opsomming van geven. Het verschil onderling is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Geen één van alle toonaangevende gereedschapsfabrikanten wil inleveren op de concurrentie waardoor ze voortdurend blijven investeren in de modernste technieken en meest geavanceerde apparatuur. Met de consument als grote winnaar van deze alsmaar voortdurende concurrentiestrijd.

Bij prijsvechters zoals de Lidl en de Aldi kun je ook accugereedschap kopen voor een veel lagere prijs dan die van één van de kwaliteitsmerken. In dit geval is goedkoop steevast duurkoop. De goedkopere B-merken kunnen op geen enkel front tippen aan de het vermogen, de capaciteit, de kwaliteit en de duurzaamheid van de kwaliteitsmerken.

Hieronder lees je in willekeurige volgorde welke merken accugereedschap onder andere als A-merken worden beschouwd:

Welke accu kiezen gereedschap?

Accu’s ten behoeve van accugereedschap zijn alsmaar doorontwikkeld. Dat heeft geleid tot de huidige generatie van krachtige Li-Ion accu’s. Deze hoogstaande accu’s leveren een groot vermogen en laden snel op. Terwijl ze minder snel opgeladen hoeven te worden dan hun voorgangers. Een ander kenmerk van de Li-Ion accu is dat hun prestaties niet vervagen naarmate ze ouder worden.

Voor de accu die jij gebruikt voor jouw accugereedschap ben je afhankelijk van de fabrikant van het gereedschap. De meeste fabrikanten hebben een exclusieve accu die alleen voor hun merken accugereedschap te gebruiken is. Wel creëren de meeste fabrikanten een zogeheten accuplatform. Dat houdt in dat elke accu op elk accugereedschap van dat merk te gebruiken is. Mits de accu hetzelfde voltage heeft. Accu’s zijn te verkrijgen in de varianten 12, 18, 24 en 36 volt. Voor de doe-het-zelver is de 12 en 18 volt accu de meest gangbare accu voor handgereedschap. Voor zwaarder tuingereedschap zoals heggenscharen is een 36v accu meer op zijn plaats. De vakman die beroepsmatig dagelijks accugereedschap gebruikt, zal wel in zijn nopjes zijn met een 36v accu voor al zijn handgereedschap.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden