Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Accuboormachine

Als je op zoek bent naar een accuboormachine, dan is het van groot belang dat je je gaat verdiepen in alle merken en typen. Accuboormachines zijn er namelijk volop en je moet wel de juiste keuze maken die aansluit bij jouw wensen. De reden dat de meeste mensen voor een accu boormachine kiezen, is omdat deze boormachine erg flexibel is, veel meer dan een elektrische boormachine bijvoorbeeld. Het last hebben van snoeren is dan vanaf vandaag ook echt verleden tijd. Ga er even goed voor zitten, zodat jij de juiste accuboormachine kunt kiezen, want heb je nu een boorhamer nodig of een klopboor? Wij helpen je graag om een goede en verantwoorde keuze te maken.

Welke topmerken zijn er?

Makita accuboormachine

Uitstekende prestaties door de sterke motor en de 10,8V Lithium-ion accu´s.

Bijzondere kenmerken

 • Met snelspanboorkop 1 – 10 mm
 • Uitstekende prestaties door de sterke motor en de 10,8V Lithium-ion accu´s
 • Uitgerust met 2 mechanische versnellingen, dus ook geschikt voor boorwerkzaamheden
 • Uitgerust met motorrem, daardoor optimale controle tijdens schroefwerkzaamheden
 • Compacte en lichte machine, weegt slechts 900 gram
 • Uitgerust met LED verlichting, handig in kastjes

Bosch Blauw accuboormachine

BOSCH BLAUW GSR 12V-15 ACCU/BOORSCHROEVENDRAAIER | ZONDER ACCU’S EN LADER – 0601868101

Nieuwe versie van de populaire 12 volt (10,8 volt) accuboormachine van Bosch. Kleiner kan een accuboormachine niet worden.

GEBRUIKERSVOORDELEN- Sterke magnetische bithouder
– LED voor heldere verlichting van de werkplek
– Softgrip voor maximaal comfort
– Elektronische schakelaar voor uiterst precies werken
– Verzinkt schroeven tot een diameter van 6 mm
– Kan 130 schroeven aan met één acculading
– Geen geheugeneffect en geen zelfontlading door lithium-ionen-technologie
– Vol vermogen van de accu tot de laatste schroef
– Hypercharge laadt de accu in 15 min tot 70%, in 30 min tot 100%
– ECP: Elektronische batterijbescherming door overbelastings-,
– Oververhittings- en diepontladingsbescherming
– 10,8 V Li-Ion wisselaccu
– Draaimomentring met 20 instellingen

Metabo accuboormachine

De LT-Klasse is met zijn nieuwe Li-Power Plus accupacks en het innovatieve draaimomentkoppelsysteem klaar voor het dagelijkse zware werk. Deze uiterst compacte schroefboormachine met wordt uiteraard geleverd in een stevige kunststof koffer.

 • De BS18LT van Metabo is een compacte lichtgewicht maar sterke schroefboormachine met twéé 18 volt Li-Ion accu van 2.0Ah (deze accu’s hebben geen memoryeffect en een 100% langere levensduur t.o.v. vele andere accu’s).
 • De accu is vrijwel binnen 30 minuten volgeladen met het meegeleverde ”aircooled” laadapparaat. Hierdoor vallen onnodige wachttijden tijdens het werken veelal weg.
 • De krachtige motor met zijn geringe afmetingenen het innovatieve draaimomentkoppelingssysteem maken de heel compacte bouwvorm mogelijk.
 • Deze schroefboormachine is door zijn 2 regelbare snelheden (0-450/0-1.600 tpm) uitstekend geschikt voor schroeven tot een diameter van 8 mm en voor het boren in hout tot max. 38 mm.
 • Een LED-werklamp welke is ingebouwd in de machine zorgt in alle situaties voor een optimale verlichting van het werkstuk.
 • Verder beveiligt een elektronische eenheid uw machine tegen overbelasting en oververhitting.
 • Ter bescherming van alle onderdelen wordt bij het bereiken van de kritieke grens de machine automatisch uitgeschakeld

Gebruik accuboormachine

Je wil graag een accuboormachine kopen, maar heb jij jezelf wel eens de vraag gesteld waarvoor je hem precies wilt gebruiken? Vraag je eens af of je dan juist veel kracht nodig hebt of weinig? Je gaat namelijk in materiaal boren maar in wat voor materiaal? Een paar aspecten zijn van belang om te weten:

 • Als je weinig kracht nodig hebt bij je accuboormachine dan is 10,8 Volt tot 12 Volt vaak voldoende.
 • Heb je veel kracht nodig? Dan heb je 14,4 Volt of 18 Volt nodig.
 • Is het echt extreem werk wat je gaat verrichten? Dan is een accuboormachine van 24 Volt of meer aan te raden.

In de praktijk blijkt dat de meeste mensen de voorkeur geven aan een 18 Volt machine. Maar weet je ook wat de betekenis is van Voltage? Het zegt iets over de hoeveelheid kracht van de betreffende machine en hoe hoger het Voltage dan is, hoe hoger de spanning is en de kracht is die een machine dan weer uit kan oefenen. Daar moet je van tevoren dus wel goed over hebben nagedacht, want dit is mede bepalend voor welke machine je kiest.

 

Wat voor klus ga je uitvoeren?

Een ander aandachtspunt waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een accuboormachine, is of dat jij een korte of lange klus uit moet voeren. Ga jij een machine vaak gebruiken? Of heb je hem maar af en toe nodig? Je moet de accucapaciteit namelijk ook kiezen, deze geven we aan in Ampère per uur. Hoe hoger dit cijfer is, hoe langer dat jij een accu kunt gebruiken. Maar gelukkig sta jij er niet alleen voor om die keuze te maken.

Wil jij de machine kort en/of sporadisch gebruiken? Kies dan voor 1,5 Ah tot 3 Ah. Maar gebruik je hem liever regelmatig? Dan moet je denken aan 3 Ah tot 5 Ah. Gaat het over dagelijks en/of langdurig gebruik, dan kies je voor 5 Ah of meer. Het advies wat wij je nog mee kunnen geven is dat je het beste kunt kiezen voor een accuboormachine met een 5,0 Ah accu of hoger. Een accu gaat hierbij dan zeker langer mee en een mooie bijkomstigheid is dat deze ook nog meer kracht te bieden heeft.  

Materiaalkeuze accuboormachine

Je kunt nooit zomaar een accuboormachine komen als je niet weet in welk materiaal je moet boren. Als je weet om welk materiaal het gaat, kun je ook gerichter een machine zoeken die hierbij aansluit. Daar geven we je graag wat meer informatie over:

 • Een accuschroefmachine is een machine die niet zo heel krachtig is. Daarom kun je deze beter gebruiken om te schroeven en niet zozeer om mee te boren.
 • Een accuschroefboormachine is een machine die voor veel klusjes gebruikt kan worden. Je kunt er namelijk mee schroeven en boren. Het is dan bedoeld voor de meeste hout- en metaalsoorten. Maar let op want je kunt hier niet mee boren in beton en hard gesteente.
 • Een accuklopboormachine is ideaal voor het boren in bakstenen en ander hard gesteente. Maar in beton boren moet je niet doen, daar is deze machine niet geschikt voor.
 • Een accuboorhamer wordt gezien als een machine die hoort bij de zwaardere type boren en is dan ook echt geschikt voor het boren in hard gesteente en beton. Ga je hiermee in beton boren, dan is het verstandig om de SDS boorkop te kiezen.

Je moet je dus goed bewust zijn van waarvoor jij een accuboormachine in wil zetten. Ga ook eerlijk na of je de machine maar af en toe nodig hebt, of dat het toch regelmatig is. Moet je er vaker zwaar werk mee verrichten? Dan ga je vast en zeker ook voor kwaliteit en dan is het ook een goede keuze om hierin te investeren. Iedere keer dat jij er dan gebruik van maakt heb je daar ook profijt van!

Merken accuboormachines

Accuboormachines zijn leverbaar van verschillende merken, wij kiezen altijd voor populaire en betrouwbare merken. Bosch Blauw, Makita en Festool zijn bijvoorbeeld erg bekende merken. Wij bieden je dan ook accuboormachines voor particulier en professioneel gebruik, dit wordt mogelijk gemaakt door ons ruime aanbod machines van diverse merken. Ben je toevallig nog op zoek naar accessoires voor je boormachine? Dan ben je daarvoor bij ons ook aan het juiste adres. Zo kun je bij ons terecht voor bijvoorbeeld opladers, bitjes, accu’s, koffers, handgrepen en nog zoveel meer. Maar dat is nog niet alles, wij bieden je ook regelmatig mooie kortingen en dat kan omdat wij samenwerken met deze populaire merken. Wil jij daar ook van mee profiteren? Houd ons aanbod dan goed in de gaten en gun het jezelf!  

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden