Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Cirkelzaag

Met een cirkelzaag kun je recht en nauwkeurig bepaald materiaal afzagen. Het kost je geen kracht en een cirkelzaag is geschikt voor verschillende soorten materiaal. De vraag is alleen: welke cirkelzaag moet ik nemen? Op die vraag gaan we je geen direct antwoord geven, maar we nemen je wel mee in de wereld van de cirkelzaag. We lichten verschillende merken uit en ook onze top 3 komt naar voren. Zo proberen we je te voorzien van de juiste informatie waarop jij je keuze kunt baseren. 

Welke topmerken zijn er?

Makita cirkelzaag

Bij deze cirkelzaag is het toerental op voorhand in te stellen waardoor je snel en zuiver kunt zagen. Dit komt uiteindelijk het eindresultaat ten goede. Zo is deze invalcirkelzaag geschikt voor het nauwkeurig zagen van plaatmaterialen, massieve houten panelen en het uitzagen van rechte uitsparingen. Dankzij de soft start die er op zit kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Daarnaast zijn er nog talloze technische gegevens beschikbaar welke we je later in vergelijking met andere cirkelzagen laten zien. 

Kun je niet wachten? Bekijk hem dan nu al. 

Metabo cirkelzaag

Deze handcirkelzaag heeft een robuuste uitstraling. Dit komt mede door de slipvaste rubberbekleding. Er zit bij deze variant geen afzuiging op, maar dit is wel mogelijk om hierop aan te sluiten. Goed om te weten mocht je dit uiteindelijk toch nodig hebben. Daarnaast is er verstekzaagsnede mogelijk tot 47 graden met een hoekvergrendeling bij 45 graden. 

Meer kenmerken en specificaties lees je bij het product zelf. Bij de levering zit een hardmetalen cirkelzaagblad (18 tanden), parallelgeleider, inbussleutel en een afzuigverbindingsstuk. 

Ben je er al klaar voor om met deze topper aan de slag te gaan?

Bosch cirkelzaag

De Bosch cirkelzaag is direct op de geleiderrailsen van Bosch te gebruiken. Dat betekent dat deze universeel is. Er hoeft dus geen aparte adapter meer gebruikt te worden. Een plus voor deze robuust, sterk en toch licht van gewichte cirkelzaag. Je hebt ook snel resultaat door de 1350W vermogende motor. Dat is toch wat iedere klusser wilt. Secuur, snel en goed.

Bij de levering zit 1 HM-cirkelzaagblad, een binnenzeskantsleutel en een afzuigadapter.

Reden te meer om eens dieper in dit model te duiken van Bosch.

Onze top 3 cirkelzagen

Bosch Blauw GKS 55+ CGE – 1350W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1350W 95%
Gewicht
3,9kg 90%
Zaagblad
165mm 95%
Zaagdiepte 45 graden
42mm 95%
Metabo Cirkelzaag

Metabo KS 55 – 1200W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1200W 85%
Gewicht
4kg 90%
Zaagblad
160mm 85%
Zaagdiepte 45 graden
39mm 85%
Makita cirkelzaag

Makita SP6000J 230V 165 mm – 1300W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1300W 90%
Gewicht
4,4kg 80%
Zaagblad
160-165mm 90%
Zaagdiepte 45 graden
40mm 90%

Professionele cirkelzaag nodig?

Festool cirkelzaag

Deze Festool cirkelzaag is echt voor de professional. Door de nauwkeurige positionering is er haast geen fout te maken. De handcirkelzaag is daarnaast ook zeer stabiel en heeft een lange levensduur door 3-voudige lagering van de aandrijfas. Uiteraard zie je dat ook terug in de prijs. Door de zachte aanloop, constant toerental, goede beveiliging tegen overbelasting en bewaking is dit echt een topper. Voor wie de Ferrari’s onder de cirkelzagen nodig heeft kan het beste eens dieper in de Festool duiken. 

Deze wordt geleverd met een standaard zaagblad, parallelaanslag en zaagtafelverbreding, 10 meter aansluitkabel en schaafinrichting. 

 

Waar op letten bij aanschaf van een cirkelzaag?

Op deze pagina heb je al een beeld kunnen krijgen van de verschillende mogelijkheden. Weet je waar je je cirkelzaag voor wilt gebruiken en heb je een prijs range? Dan nog blijven er genoeg opties over en waar kies je dan voor? Aan de hand van een aantal specificaties proberen we je dat uit te leggen.

Heeft mijn zaag een accu?

Wil je aan de stroom zitten of met een accu? Het is een keuze, maar wel een hele belangrijke. Zul je net zien dat je wilt starten en is de accu leeg. Je zal het vast al eens hebben gemaakt. Het is ook belangrijk om te weten wat de omvang van je projecten zijn. Is het thuis in de schuur of in de tuin waar je af en toe de cirkelzaag nodig hebt zou je voor een accu kunnen kiezen. Heb je hele projecten dan zou netstroom beter volstaan. Stel deze vragen dus vooral aan jezelf.

Wat is een goed vermogen voor een cirkelzaag?

Zoals je hierboven al in onze overzicht zag is het vermogen belangrijk. Hoe hoger het vermogen hoe makkelijker je te werk kan gaan. Wat voor materiaal moet er gezaagd worden? Dat is wat je moet weten om te zien of je vermogen voldoende is. Het zaagblad zal sneller rond draaien met een hoger vermogen. Dit zorgt voor een mooiere afwerking en dus kwaliteit. 

Is zaagdiepte belangrijk?

En of zaagdiepte belangrijk is. Je wilt namelijk weten of je door het materiaal heen kunt. Heb je hele dikke balken zou het zomaar kunnen zijn dat je er niet doorheen komt. Ook hier is het dus belangrijk om hier van tevoren goed naar te kijken. Het is eeuwig zonde als je een cirkelzaag aanschaft en er thuis achterkomt dat je niet door het gewenste materiaal kunt. 

Waarom een lasergeleider gebruiken?

Heb je deze niet dan zal je met een potloop of pen strepen moeten zetten. Zo weet je precies of je nog recht gaat of de juiste lijn volgt. Met een laser zorg je er voor dat deze lijn altijd recht blijft en je dus ook het gewenste resultaat zaagt. Stel deze goed in en de rest gaat haast vanzelf. Dit gaat dus velen malen makkelijker met een lasergeleider dan met een potlood, stukje hout of waterpas.

Heb ik een dik of dun zaagblad nodig?

Grootste verschil hierin is het aantal tanden dat op het zaagblad zit. Hoe meer tanden, hoe fijner het resultaat is. Gebruik je hele dikke materialen dan is een dikker zaagblad nodig om er doorheen te komen. Let daar dus goed op bij de aanschaf. Er zijn nog allerlei accessoires aan toe te voegen, maar maak de keuze in het begin al gelijk goed. Dit scheelt je weer onnodig werk.

Stofafzuiging. Wel of niet?

Onze voorkeur zegt absoluut van wel. Hoe rommeliger je werkplek hoe moeilijker het ook werken is. Met de stofafzuiging is je werkplek al grotendeels stofvrij en kun je overzichtelijk werken. Niets is frustrerender als alles onder zit, je het niet meer goed ziet en je het vervolgens allemaal moet opruimen. De stofafzuiging is daardoor de oplossing. Bij sommige modellen is deze ook nog los of later bij te bestellen. 

 

Overzicht merken cirkelzaag

Veel informatie over de cirkelzaag op deze pagina. We hebben een aantal merken genoemd welke hoog in het vaandel staan. Er zijn nog genoeg andere merken welke goede cirkelzagen hebben. We hebben ze hier dan ook even voor je neergezet.

Nog een onbekend merk, maar ze hebben wel direct een professionele cirkelzaag op de markt gebracht. De Baier EHS2L electro. Verwachting is dat er nog meer gaat komen, maar voor nu moeten we het hier mee doen. Neem eens een kijkje om dit merk wat beter te gaan leren kennen. We zullen je niet teleurstellen.

Het assortiment Baier cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Bekend merk bij velen. In de cirkelzaag wereld is er nog niet veel aanbod. We doen het ook hier maar met een klein beperkt aanbod. Gezien de prijs van €111,01 krijg je wel kwaliteit. Een 1300 Watt cirkelzaag welke snel leverbaar is.

Het assortiment Black & Decker cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Groot assortiment Bosch Blauw. Verschil met groen is dat blauw meer voor de professional is. Groen is meer voor de thuisklusser. De blauwe variant heeft ook meer cirkelzagen in de aanbieding. De prijs is uiteenlopend van €130 t/m €600. Keuze genoeg, maar kijk vooral naar welke opties en specificaties voor jou belangrijk zijn en maak daar je keuze op.

Het assortiment Bosch Blauw cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Zoals bij Bosch Blauw al aangegeven zit het verschil bij groen dat dit meer voor thuisklusser is. Prijs/technisch ook een verschil. Bij de groene variant kun je voor €80 al een cirkelzaag aanschaffen. Deze werkt perfect en is voor thuis ideaal. Wat geavanceerder materiaal is er ook. Vergelijk ze allebei is. Het kan ook zomaar zijn dat er in de Blauwe lijn net een geschiktere voor je bij zit.

Het assortiment Bosch Groen cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

DeWalt cirkelzagen zijn er van 1300 Watt t/m 1700 Watt. We hebben ze voor je op. eenrijtje gezet. Vergelijk ze ook eens om precies de verschillen te ontdekken. Prima cirkelzagen welke onderverdeeld zijn in 3 prijsklassen. Kan haast niet anders dan dat er een geschikte variant voor je bij zit.

Het assortiment DeWalt cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

De Evolution lijn heeft ook hier weer mooie exemplaren in het assortiment. Van goedkoop tot wat duurder. Diameter zaagblad van 230 mm t/m 305 mm of van 4kg t/m 15kg, alle mogelijkheden zijn er. Alle cirkelzagen zijn snel leverbaar. Dit betekent dus vandaag bestellen is vandaag verzonden. Snel aan de slag kun je dus zeker met de Evolution cirkelzaag.

Het assortiment Evolution cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Femi heeft een mooie combinatiemachine in het assortiment. Deze heeft een vermogen van 1000 W en een gewicht van 44 kg. Een geïntegreerde werkbank, cirkelzaag, freesmachine, slede en schaafmachine in één. Dit gaat echt verder dan een gewone cirkelzaag. Het is dan ook niet verrassend dat de vraag groot is. 

Het assortiment Femi cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Opnieuw heeft Festool een groot assortiment. Meer dan 25 cirkelzagen zijn er beschikbaar. Van simpele versies naar hele geavanceerde. Dat zie je overigens ook terug in de prijs. Een simpele heb je voor €435 in huis en voor next level ben je meer dan €2800 kwijt. Vooral belangrijk om te kijken waar jij behoefte aan hebt en wat past. Vanuit daar kun je de juiste keuze maken. Bij ons staat de Festool lijn ook hoog aangeschreven. Dus ik zou het assortiment maar eens gaan bekijken. 

Het assortiment Festool cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Hikoki heeft redelijk dezelfde cirkelzagen beschikbaar. Een simpele variant schaf je al aan voor nog geen €100 en wat professioneler heb je al voor iets meer dan €400. Beide keuze zijn uiteraard zeer goed en snel leverbaar. Het is ook maar net waar je wensen liggen. Voor je gevoel zien ze er allemaal hetzelfde uit, totdat je de specificaties gaat bekijken. Let hier dus goed. 

Het assortiment Hikoki cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

We hebben al een Makita cirkelzaag voor je uitgelicht op deze pagina. Dat hebben we niet voor niets gedaan. Onwijs veel keuze is er in het Makita assortiment. Van 1000 Watt t/m 2300 Watt. Lichte cirkelzagen van nog geen 4 kg of een grotere van 15 kg? Het is allemaal mogelijk binnen het Makita assortiment. Waar je ook op moet letten is de diameter van het zaagblad. Deze kan varieren van 165 mm t/m 355 mm. 

Het assortiment Makita cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Ook Metabo heeft een groot aanbod aan cirkelzagen. Het is daarom raadzaam om het filter aan de linkerkant te gebruiken. Zo kun je je opgenomen vermogen selecteren, geleiderail ja/nee, invalzaag ja/nee, en nog meer opties. Dit zorgt ervoor dat je gericht de juiste cirkelzagen van dit merk gaat bekijken. Het is namelijk veel en het aanbod is groot.

Het assortiment Metabo cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Compact en goed qua prijs. Dat is waar de Milwaukee cirkelzaag om bekend staat. Daarnaast zijn ze ook nog eens snel leverbaar. Wat voor de klusser een belangrijke vereiste is. Je hebt nu iets in gedachte en wilt dat gaan realiseren. Bekijk daarom ook goed alle specificaties om de juiste keuze te maken.

Het assortiment Milwaukee cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Niet zo’n bekend meer bij de meeste. Wel een cirkelzaag die goed in elkaar zit. Op dit moment een variant van 1800W beschikbaar inclusief koffer. 

Het assortiment Perfectmate cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Ryobi is een fris merk. Hebben goed geprijsde cirkelzagen in de range van €80 t/m €155. Ideaal voor de thuisklusser die snel aan de slag wilt. Verschillende cirkelzagen op voorraad of snel leverbaar.  

Het assortiment Ryobi cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Op zoek naar een tafelcirkelzaag, invalzaag of een invalzaag met geleiderail? Scheppach heeft ze en voor een goede prijs ook. Voor nog geen €200 zit je er goed bij en kun je direct aan de slag. 

Het assortiment Scheppach cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Nog een wat onbekend cirkelzaag merk in dit lijstje. Nu een prima aanbieding met 4 zaagbladen en geleiderail voor nog geen €350. Op voorraad en dus snel leverbaar.

Het assortiment Spero cirkelzaag bekijk je op Toolmax.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden