Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Klopboormachine

Om gaten te boren in verschillende materialen zoals hout, metaal en gips gebruik je de klopboormachine. Voor de zwaardere werkzaamheden is deze bedoeld. Voor vastdraaien van schroeven is deze dus niet geschikt. Welke klopboormachine heb je dan nodig? In dit artikel nemen we je mee in deze wereld. Zo zijn er verschillende merken, vermogens, toerentallen en nog veel meer. We lichtten onze top 3 uit en een professioneel model. Hopelijk heb je wat aan deze informatie. 

Welke topmerken zijn er?

Bosch elektrische klopboormachine

De Bosch klopboormachine GSB 16 RE is de snelste in zijn klasse. Niet voor niets dat deze dus onder de toppers wordt gezet. Door de compacte constructie is deze boor makkelijk te bedienen. De snelspanboorhouder is makkelijk te vervangen met één hand en ook de handgreep is veiliger door de nieuwe grip. Niets ontbreekt er dus aan en qua prijs valt deze goed in de smaak. De Bosch Blauw elektrische klopboormachine is dus een must voor iedereen z’n gereedschapsverzameling.

Geleverd met een snelspanboorhouder van 13mm, een extra handgreep, diepteslaag van 210 mm en een opbergkoffer. Niet alleen de boor, maar dus ook vele extra’s. 

 

Makita elektrische klopboormachine

Deze elektrische klopboormachine van Makita is de zwaarste en meeste complete uit het assortiment. Deze boor bevat een nieuwe linksom en rechtsom schakelaar, een volmetalen snelspanboorhouder en zware zijhandgrepen met vergrendeling. Daarnaast zit er ook nog verlichting ingebouwd zodat ook in het donker met deze boor gewerkt kan worden. Wat je nogal weleens ziet is dat een klopboormachine vastslaat. Dat kan bij deze niet om er een veiligheidskoppeling op zit die dit voorkomt. Zo zit er ook nog een overbeveiligingsindicator met indicatorlamp op. Er kan je dus haast niets gebeuren zodra je aan de slag gaat. 

Geleverd met zijhandgreep, zelfspannende boorkop, kunststofkoffer en diepte aanslag. 

Metabo elektrische klopboormachine

Deze Metabo elektrische klopboormachine heeft een aantal bijzondere kenmerken. Zo is er Vario-elektronica voor het werken met toerentallen, is er een stelwiel voor het instellen van het toerental, is hij rechts- en linksdraaiend en is de booras met binnenzeskant voor schroefbits voor het werken zonder boorhouder. Een hele mond vol, maar dat maakt deze Metabo klopboor uniek. Daarnaast is deze ook nog eens scherp geprijsd en gaat deze vaak over de toonbank. Reden te meer om eens dieper op de technische gegevens in te zoomen zou ik zeggen. 

Zo wordt er standaard een snelspanboorhouder, extra handgreep, boordieptegeleider en een kunststof koffer bij geleverd. Direct het hele plaatje compleet.

Onze top 3 elektrische klopboormachines

Elektrische klopboormachine Bosch
Makita klopboormachine elektrisch

Bosch Blauw GSB 16 RE klopboormachine

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
750W 85%
Gewicht
2,2kg 90%
Onbelast toerental
2800 p/m 90%
Boordiameter hout
30mm 80%
Boordiameter beton
16mm 90%

Makita HP2071F klopboormachine

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1010W 95%
Gewicht
2,4kg 90%
Onbelast toerental
2900 p/m 95%
Boordiameter hout
40mm 90%
Boordiameter beton
18mm 95%

Metabo SBE 650 klopboormachine met koffer

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
650W 75%
Gewicht
1,8kg 85%
Onbelast toerental
1500 p/m 75%
Boordiameter hout
30mm 80%
Boordiameter beton
16mm 90%

Professionele elektrische klopboormachine

Voor de echte professional is er de Bosch Blauw GSB 162-2 RE klopboormachine. Een Bosch met een hoog vermogen van wel 1500W met hoge overbelastingscapaciteit. Deze is echt geschikt voor zware toepassingen. Voor een simpel gat thuis of in de schuur maken is deze niet zozeer geschikt. Dan is een model hierboven bij de top 3 beter geschikt. Deze van Bosch heeft een geoptimaliseerd toerental voor snel resultaat en ook een overbelastingskoppeling voor verhoogde veiligheid. Daarnaast een robuuste handgreep, 16 mm tandkransboorhouder, toerentalinstelling, draaibare borstelplaat en een softgrip. Meer plussen bij een klopboormachine ga je niet vinden. 

Daarnaast geleverd met een tandkransboorhouder, extra handgreep, diepteaanslag en opbergkoffer.

Waar op letten bij aanschaf van een klopboormachine?

Welke klopboormachine is nu geschikt voor mij? Waar moet ik op letten? Is dit toerental of vermogen wel goed genoeg voor mijn klus? Dit zijn zomaar wat vragen welke je waarschijnlijk hebt. We leggen je kort uit waar je op moet letten en je je keuze op moet baseren. Op alleen het merk en de prijs kun je zomaar niet de juiste klopboor in huis halen. Dat willen wij uiteraard voorkomen. 

Een klopboormachine met accu of met snoer?

Die keuze moet je uiteraard zelf maken. De een vindt het fijn om altijd en overal met een snoer te werken, de andere wilt liever niet met de snoer werken. Voor beide valt er wat te zeggen. Bij de accu moet je ervoor zorgen dat deze altijd opgeladen is. Het komt regelmatig voor dat je aan de slag wilt gaan en de accu blijkt leeg. Je hebt hem na de vorige klus niet in de lader gedaan. Veelvoorkomende fout is dat. Bij een klopboormachine met snoer heb je daar geen last van. Het is daarom ook belangrijk om te weten waar je hem voor wilt gebruiken. Alleen in en rondom het huis zou een snoer handig zijn. Op de bouwplaats waar je continu ergens anders moet zijn zou je eerder voor een accu kunnen kiezen. 

Simpele klus aan huis of voor professioneel gebruik?

Bovenstaande vraag bepaald het vermogen van de klopboormachine. Het is niet per definitie zo dat bij een hoog vermogen deze grotere klussen aan kan. Focus zou moeten liggen voor welke grootte van het gat je de klopboor nodig heeft. Dit bepaald het vermogen. Zijn het kleine gaten, heb je een kleine boordiameter nodig wat betekent dat een lager vermogen volstaat. Dat is vaak de fout die gemaakt wordt. Men denkt bij een hoger vermogen direct aan de kracht van het apparaat. Dat is dus een misvatting.

Is het gewicht van mijn klopboormachine van belang?

Dat is maar net waar je hem wilt gaan gebruiken. Gemiddeld tussen de 2 en 3 kg is het gewicht van een klopboormachine zonder snoer. Gemakkelijk op allerlei plekken te gebruiken dus. Er zit ook geen extra voordeel als hij wat lichter of zwaarder is. Het is ook maar net wat je fijn vindt. 

Zijn versnellingen handig om te hebben?

Versnellingen zijn zeker handig op je klopboormachine. Je kan namelijk je toerental afstemmen. Hoger toerental gebruik je voor schroefwerk en lager toerental voor klopwerk. Heb je geen versnelling dan beïnvloedt dat vaak het resultaat. Je wilt natuurlijk secuur werken, dus het is aan te raden om met versnellingen te werken. 

 

Overzicht merken elektrische klopboormachine

In dit artikel hebben we al meerdere merken naar voren laten komen. Nu heeft ieder merk voordelen en nadelen. Sommige zijn bekender dan anderen. Wij zetten hier alle merken op een rijtje voor je. Je ziet dan direct specifiek van dat merk de verschillende klopboormachines. Je kunt ze gemakkelijk vergelijken en dus je keuze maken. 

De KR654CRESK is het model wat eruit springt. Er is verder ook geen groot aanbod van Black en Decker. Deze klopboormachine van 650 watt wordt geleverd inclusief koffer. Snel leverbaar zodat je direct aan de slag kunt. 

Het assortiment Black & Decker klopboormachine bekijk je op Toolmax.

De Blauwe lijn van Bosch is de professionele lijn. Betekent uiteraard niet dat het niet geschikt is voor thuis. Wil je kwaliteit, dan kies je de blauwe lijn. Er is dan ook veel mogelijk. Meer dan 15 verschillende klopboormachines zijn er uitgelicht. Van lage tot hoge vermogen, van lichtgewicht tot zwaargewicht en ga zo maar door. Bekijk vooral individueel naar de mogelijkheden en ook voor welke toepassingen jij hem wilt gaan gebruiken. Daar moet namelijk je keuze vanaf hangen of je de Bosch klopboormachine aanschaft ja of nee. 

Het assortiment Bosch Blauw klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Waarbij de blauwe lijn tot de professionals behoort is de groene lijn ideaal voor thuisgebruik. Dit zie je terug in de prijs, maar niet in de kwaliteit. Op bouwplaatsen sta je voor een klus die je thuis niet zomaar hebt. In een prijsrange van €57 t/m €165 heb je veel keuze. Meer dan 10 verschillende klopboormachines van Bosch staan er uitgelicht. Je zou ook nog eens een groene variant met een blauwe kunnen vergelijken. Zo kun je in een oogopslag zien wat de verschillen zijn. Uiteraard ben je helemaal vrij om een blauwe aan te schaffen als je deze alleen thuis wilt gebruiken. Die keuze laat ik geheel aan jou.

Het assortiment Bosch Groen klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Op dit moment 4 goede klopboormachines van DeWalt die op Toolmax staan. 3 welke redelijk dicht bij elkaar zitten, ook qua prijs. De klopboormachine DWD024KS met z’n 650 Watt is de goedkoopste. DeWalt is een goed merk, dus kijk vooral naar de functionaliteiten en baseer daar je keuze op. Je zal niet teleurgesteld zijn als je zo’n model in je handen hebt.

Het assortiment DeWalt klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Hikoki is de aanbieder van de klopboormachines welke als een van de weinige voor ieder wat wils heeft. Van een simpele klopboormachine tot uitgebreide varianten inclusief koffers. Dat laat de prijs ook wel zien omdat je voor nog geen €80 aan de slag kunt, maar ook voor meer dan €220 modellen hebt. Duurder betekent niet automatisch beter. Uiteindelijk gaat het erom waarvoor je de klopboormachine van Hikoki wilt gaan gebruiken. Welke functies moet hij hebben, wat moet hij absoluut kunnen en wat is mooi meegenomen? 

Het assortiment Hikoki klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Makita is bij iedereen een bekend merk. Voor alle gereedschap heeft Makita een oplossing. Zo ook voor de klopboormachine. Veel verschillende modellen en functionaliteiten. Per product kun je dieper de specificaties induiken wat je tot nieuwe inzichten kan brengen. De prijs is niet altijd leidend, tenzij je met een bepaald budget zit. Veel is op voorraad en kan je dus morgen al in huis hebben. Reden te meer om eens naar het assortiment van Makita te gaan. 

Het assortiment Makita klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Metabo heeft meer dan 5 verschillende klopboormachines beschikbaar. Ze zijn zeer innovatief en komen ieder jaar weer met nieuwe functionaliteiten. Zo zijn er ook complete pakketten te bestellen waarbij je koffer, boor, boorhouder etc in 1 hebt. Voor een prima prijs, want Metabo staat daar bekend om.

Het assortiment Metabo klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Een aantal modellen van de Milwaukee klopboormachines had ook in het overzicht van de professionals kunnen staan. De Bosch variant was net een stapje beter en completer. Dat betekent dat Milwaukee een goede vervanger is. We werken zelf ook regelmatig met deze modellen en daar zijn we dan ook zeer tevreden over. Prijs/technisch zeer goed. Een aanrader wat ons betreft om dit assortiment eens te bekijken.

Het assortiment Milwaukee klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Ryobi is de prijsvechter onder klopboormachines. Voor nog geen €70 heb je bijvoorbeeld al de RPD680-K in huis. Prima model waarbij je iedere klus aan kunt. Ben je op zoek naar een goedkope oplossing dan zou ik je Ryobi klopboormachines aanraden. Kwaliteit is goed en er zitten ook nog genoeg extra functies op de verschillende modellen.

Het assortiment Ryobi klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Stanley heeft geen groot aanbod klopboormachines. De FME140K is er eentje van. Voor €120 haal je daarmee een prima model in huis. 

Het assortiment Stanley klopboormachine bekijk je op Toolmax.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden