Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Waar vind ik het beste tuingereedschap?

Bij Dokter Gereedschap proberen we u te helpen met het vinden van het beste gereedschap. Zo zijn er vele mogelijkheden zoals u al wel heeft kunnen zien. De keuze is daarom ook gigantisch. 

Bent u op zoek naar een bladblazer of een heggenschaar? Een gazonmaaier of een kettingzaag? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Belangrijkste is dat wij alles centraal voor u kunnen aanbieden op de website van Toolmax. Een groot assortiment tuingereedschap en ook nog eens scherp geprijsd. 

Tuingereedschap

Heb een tuin? Dan heb je ongetwijfeld tuingereedschap nodig. Welk gereedschap voor jouw tuin en jouw situatie het meest geschikt is, hangt mede van de grootte van je tuin en de toegepaste materialen en beplanting af. Bij het aanschaffen van tuingereedschap geldt hetzelfde als voor veel andere zaken. Goed gereedschap werkt het prettigst. Daarom is het investeren in gereedschap van een gerenommeerd merk altijd aan te bevelen. Deze merken produceren vaak ook professioneel tuingereedschap.

Welke merken tuingereedschappen zijn aanbevelenswaardig?

Veel merken hebben hun sporen inmiddels al lang verdiend, soms in een andere tak van sport. Voor tuingereedschappen met een accu geldt natuurlijk dat merken als Makita, Black and Decker of Bosch qua accuprestatie uitstekend zullen scoren. Tuingereedschappen zonder stekker of accu van de merken Gardena, Fiskars of Wolf-Garten zijn altijd van zeer goede kwaliteit. Andere merken die tuingereedschappen van uitstekende kwaliteit aanbieden zijn Ryobi, Dewalt, Stiga en Stihl. Wil je tuingereedschap kopen? Met een van bovenstaande merken ben je van kwaliteit en duurzaamheid verzekerd.

Welk gereedschap voor de tuin heb je nodig?

Bezit je een gazon? Dan zul je moeten grasmaaien. Afhankelijk van de oppervlakte van je gazon kun je voor een eenvoudige kooimesmaaier met of zonder accu kiezen. Een iets groter gazon? Dan komt al snel een benzinemaaier, een gazonmaaier (met of zonder accu) of een robotmaaier uit. Hele grote oppervlaktes kunnen met een zitmaaier worden gemaaid. In tijden van droogte mag het bewateren van het gazon niet worden vergeten.

Heb je hagen aangeplant of staan er struiken of bomen in je tuin? Je kunt ervoor kiezen alles eindeloos te laten groeien, maar snoeien is beter. Met een (accu-)heggenschaar kunnen hagen mooi in model worden gesnoeid. Struiken en de wat dunnere takken aan een boom kunnen met een (telescopische) takkenschaar worden verwijderd. Kleinere takjes knip je eenvoudig met een snoeischaar weg. Voor het grovere werk, het afzagen of geheel omzagen van dikke bomen maak je gebruik van een kettingzaag, die in een motor-, benzine- of accu uitvoering beschikbaar zijn. Vergeet vooral niet om er een paar speciale kettingzaag handschoenen bij aan te schaffen. Bij het verwijderen van de kluit komt een bijl vaak goed van pas en vrijgekomen hout kan met een kloofbijl tot mooie houtblokken worden verwerkt. Bij grotere hoeveelheden hout of wanneer je elk seizoen hout moet kloven, bijvoorbeeld voor het stoken van een houtkachel, komt een houtklover goed van pas.

Heb je extreem veel snoeiafval? Dat hoef je niet persé af te voeren. Met een hakselaar kunnen takken tot fijne houtsnippers worden verwerkt. Prima om de border mee te bedekken of een paadje mee te maken.

Wie bladverliezende bomen of struiken bezit, krijgt in het najaar met een enorme berg afgevallen blad te maken. Dit kan natuurlijk met een bladhark bij elkaar worden geharkt, Eenvoudiger is het gebruik van een bladblazer waarmee alle bladeren op een hoop kunnen worden verzameld.

Heb je bestrating? Het voorjaar is een goede gelegenheid om de hogedrukspuit tevoorschijn te halen. Je bestrating knapt daar enorm van op.

Soms moet je tuin volledig op de schop, een goede gelegenheid om iets aan de bodemgesteldheid te doen. Met een bodemfrees kan de grond worden losgewoeld worden omgespit. Ook ideaal als je een nieuw gazon wilt aanleggen of je hebt te maken met een zeer harde ondergrond.

Heb je bepaald gereedschap voor de tuin maar af en toe nodig? Je kunt tuingereedschap kopen, maar soms is huren een betere optie.

Professioneel tuingereedschap

Onder andere hoveniersbedrijven maken veelal gebruik van andere soorten gereedschap. Vaak is dat gereedschap dat veel meer power heeft en van een nog betere kwaliteit is dan de tuingereedschappen dat in het bezit is van de gemiddelde tuinier.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantenmaaiers, gemotoriseerde kiep-/kruiwagen, een trimmer/bosmaaier of een cultivator.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden