Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Decoupeerzaag

Wil je cirkels uitzagen of hoeken afronden? Dan is de decoupeerzaag het ideale product. De decoupeerzaag is heel flexibel en makkelijk te gebruiken. Zo kun je gemakkelijk alle kanten op en dus het gewenste resultaat op de mat leggen. Op deze pagina duiken we dat dieper in op de functionaliteiten en waar je op dient te letten bij de aanschaf. Een aantal favorieten van ons leggen we ook aan je voor. 

Welke topmerken zijn er?

Makita decoupeerzaag

Deze Makita decoupeerzaag is geschikt voor professioneel gebruik. Er is een ingebouwde verlichting aanwezig welke ervoor zorgt dat je optimaal kunt zagen. Het heeft ongeveer dezelfde functie als de laser. De zaag kan ook niet zomaar draaien door de unieke vierkante zaagas. Daarnaast krijg je er ook nog een M-Box koffer bij. Snel en gemakkelijk onderweg naar de volgende klus of opgeruimd in de schuur.

Er zit een afzuigadapter bij, anti splinterplaat, glijplaat, inbussleutel, set decoupeerzaagjes en 2 decoupeerzagen. 

Reden te meer om eens wat dieper in dit model van Makita te duiken.

Bosch Blauw decoupeerzaag

Wat een krachtpatser is deze decoupeerzaag Bosch Blauw. Deze gaat gemakkelijk door harde balken hee en heeft een vermogen van 780 Watt. Voor de zwaarste toepassingen kan je deze topper gebruiken. De decoupeerzaag bevat een nieuw zaagblad spansysteem welke zorgt voor een hoge snijprecisie. Door de gemakkelijke greep aan de bovenkant is iedere klus een eitje. 

Geleverd met een decoupeerzaagblad, afdekkap, antisplinterplaatje, glijvoet, opbergkoffer en een zuigmondstuk.

DeWalt decoupeerzaag

Ook deze decoupeerzaag wordt geleverd met een draagkoffer. DeWalt staat bekend als goed merk. Met deze krachtige en duurzame motor kun je direct aan de slag. Door het compacte en licht ergonomische ontwerp kun je tot aan wand of plafond zagen. Daarnaast is hij ook nog kantelbaar naar beide kant om schuif af te zagen. 

Geleverd met stevige draagkoffer, anti kraszool, 1 zaagblad en stofafzuigadapter.

 

Onze top 3 decoupeerzagen

DeWalt decoupeerzaag

DeWalt DW343K | 20 mm 550W

0 0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
550W 50%
Gewicht
2kg 85%
Met koffer?
Ja 100%
Aantal slagen
800 - 3100 95%
Bosch decoupeerzaag

Bosch Blauw GST 150 BCE | 780W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
780W 90%
Gewicht
2,7kg 75%
Met koffer?
Ja 100%
Aantal slagen
Niet bekend 50%
Makita decoupeerzaag

Makita 4350FCTJ 720 W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
720W 80%
Gewicht
2kg 85%
Met koffer?
Ja 100%
Aantal slagen
800 - 2800 90%

Professionele decoupeerzaag nodig?

De Milwaukee decoupeerzaag is onze favoriet. Hij is gemaakt voor snel zagen en een lange levensduur. Zaagbladen zijn makkelijk te wisselen en pendelslag is in te stellen op 5 standen. Zo’n 3500 slagen per min voor soepel zagen met minimale versplintering en vibratie. Zomaar wat kenmerken van dit model. Echt voor de professional die direct aan de slag wilt. Uit de recensies is ook gebleken dat deze Milwaukee decoupeerzaag zeer gewild is. 

Bij de levering zit een zaagblad, stofafzuigadapter, stofkap, splinterbescherming, zachte glijschoen, HD box en een accu. Direct compleet geleverd om snel te beginnen. Als het aan ons ligt moet je deze gezien hebben. 

Waar op letten bij aanschaf decoupeerzaag?

Er zijn op de markt veel verschillende soorten decoupeerzagen. Welke moet ik nu kiezen en waar moet ik op letten? Dat is wat wij je willen uitleggen. Op basis van onderstaande punten kun je een goede keuze maken. Zo kom je tijdens het klussen niet voor verrassingen te staan dat je decoupeerzaag het niet aankan of niet geschikt is voor het type materiaal wat je wilt zagen. 

Welke zaagsnelheid heb ik nodig?

Bij alle decoupeerzagen zal je slagen per minuut zien staan en verschillende standmogelijkheden. Het voordeel zou zijn als je een decoupeerzaag aanschaft welke een variabele zaagsnelheid heeft. Zo kun je op basis van je materiaal bepalen welke snelheid geschikt is. Je komt op deze manier altijd door het gewenste materiaal heen. Dit zou onze voorkeur hebben in plaats van een zaag met 1 of 2 standen. Daarin wordt je toch beperkt.

Wat is de pendelinrichting van een decoupeerzaag?

Uiteindelijk willen we allemaal snel werken en het beste resultaat. We kunnen soms nog weleens overmoedig worden waardoor we ineens hout of plastic beginnen te ruiken of zelfs het zaagje los schiet. Vast zitten gebeurd ook regelmatig en daar is juist nu de pendelinrichting voor bedoeld. Dit zorgt ervoor dat je zaag niet alleen omhoog en omlaag gaat, maar ook van voor en naar achter. Bij schuin werk gebeurd het vaak dat je vast komt te zitten, maar dat is hiermee verleden tijd. Als je het ons vraagt een absolute must.

Verstekzagen met een decoupeerzaag

Verstekzagen komt heel vaak voor. Het is daarom belangrijk om te kijken bij de specificaties of je gekozen decoupeerzaag dit kan. Je kunt in een hoek van 45 of 90 graden verstekzagen. Vaak staat er ook bij wat de maximale zaagcapaciteit is per materiaal. Goed om hiernaar te kijken en je keuze van af te laten hangen. 

Accu of netstroom voor mijn decoupeerzaag?

Wil je oneindig aan de slag dan is netstroom ideaal. Je zit niet te rommelen dat de accu leeg is. Regelmatig komt het voor dat je wilt beginnen aan je klus en je accu is leeg. Met netstroom heb je daar natuurlijk geen last van. Met een accu is vaak ook het vermogen wat lager, dus een belangrijk element om mee te nemen in je beslissing.

Moet ik kracht zetten?

Nee, zet niet teveel kracht. Je gaat te snel voor de decoupeerzaag en het materiaal is er ook niet altijd blij mee. Ga secuur en rustig te werk om het allerbeste resultaat te creëren. 

Werk altijd veilig

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Werk veilig. Check of je zagen goed vastzitten zodra je gaat starten. Sta zelf ook stevig. Zet ook een bril of een stofmasker op. Zo krijg je geen restjes in je ogen of ergens anders op je hoofd. Ben je klaar? Trek dan ook de stekker eruit. Je zal net zien dat je het zaagje wilt vervagen en de stroom er nog op staat. Het zijn zomaar wat korte punten die enorm belangrijk zijn voor je eigen veiligheid.

Overzicht merken decoupeerzaag

Een aantal merken hebben we al genoemd op deze pagina. Er zijn er nog meer. We zetten ze kort voor je op een rijtje met een link erbij. Zo kun je direct navigeren naar je merk naar keuze.

Het assortiment Black & Dekcer decoupeerzagen is niet groot. De KS901SK is er eentje die eruit sprint. Voor nog geen €90 inclusief koffer kan deze al geleverd worden. Vooral voor thuis gebruik is deze ideaal.

Het assortiment Black & Decker decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Het verschil met Bosch Groen is dat de blauwe lijn voor de professional in het leven is geroepen. Meer dan 15 verschillende zagen staan in het assortiment van Bosch Blauw. Keuze uit verschillende vermogens, slaglengte, gewicht, slagen per minuut, zaagcapaciteit, pendelstanden en ga zo maar door. De decoupeerzaag van Bosch Blauw is er voor iedereen. Let vooral goed op waar je de zaag voor wilt gaan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je de juiste keuze kunt maken en vergelijk ook vooral met de types waar je over twijfelt. Je ziet in een duidelijk overzicht de verschillen.

Het assortiment Bosch Blauw decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Zoals je bij Blauw misschien al had gelezen is Bosch Groen meer voor thuisklusser. Ook hier een ruim aanbod aan decoupeerzagen van Bosch Groen. Veel combi deals met extra zaagbladen en koffers. Zo’n deal is dus zeer interessant. Alles is op voorraad en snel leverbaar. Zo kun je thuis snel aan de slag. 

Het assortiment Bosch Groen decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Op deze pagina hebben we al een DeWalt decoupeerzaag uitgelicht voor je. Hier vind je het volledige assortiment. Goede degelijke zagen voor gemiddeld zo’n €180 a €250. Ook hier een combi deal met koffer. Zo heb je gelijk alles geordend en bij elkaar. Klaar om de klus aan te vliegen.

Het assortiment DeWalt decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Festool zit qua prijs altijd hoger dan de rest. Het zijn daarom ook vaak de professionals die met dit merk werken. Voor een pendeldecoupeerzaag betaal je net geen €300, maar dan haal je wel kwaliteit in huis. Filter ook goed wat je nodig hebt. Is het aantal slagen per minuut belangrijk of juist het vermogen? 

Het assortiment Festool decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Scherp geprijsd en goede kwaliteit. Dat is waar de Hikoki decoupeerzaag voor staat. Vermogen tussen de 700 en 800 Watt en gemiddeld zo’n 2,5kg zwaar. Een lichtgewicht welke makkelijk te gebruiken is. Nieuwsgierig geworden? We hebben meer dan 5 variaties voor je klaar staan.

Het assortiment Hikoki decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Makita heeft altijd een groot assortiment. Zo ook bij de decoupeerzagen. Meer dan 15 variaties beschikbaar. Vooral belangrijk om te kijken welke geschikt is voor jou. Let je meer op vermogen of slagen per minuut? De filter mogelijkheden zorgen ervoor dat je direct een duidelijke selectie voor je hebt. Dat maakt de keuze makkelijk. Bij Makita weet je ook dat je kwaliteit geleverd krijgt. Reden te meer om dit aanbod eens te bekijken.

Het assortiment Makita decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Metabo heeft een aantal scherp geprijsde decoupeerzagen. Zo is de Metabo STEB 65 Quick al te leveren voor nog geen €70. Voldoet deze net niet aan je verwachtingen? Dan is de rest ook niet veel duurder. Metabo is daarom een merk wat veelvuldig wordt gebruikt. Door het assortiment laat het ook zien dat het een serieuze speler op de markt is.

Het assortiment Metabo decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

De Milwaukee decoupeerzaag is voor de professional. Eerder op deze pagina hebben we al een model uitgelicht. Zo zijn er nog een paar. Een goed vermogen, licht van gewicht en een goed aantal slagen per minuut. Dat is waar Milwaukee zich op focust en ook goed in is. De meest compacte decoupeerzaag is beschikbaar vanaf €230. Ook daarin heb je nog genoeg keuze.

Het assortiment Milwaukee decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Minder bekend en scherp geprijsd. Dat is het overzicht van Ryobi. Meer dan 7 variaties beschikbaar uiteenlopend van €54 t/m €150. Snel en gratis leverbaar. Reden te meer om dit assortiment eens te bekijken. 

Het assortiment Ryobi decoupeerzaag bekijk je op Toolmax.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden