Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Elektrische boormachine

Met een boormachine kun je gaten maken in allerlei materiaal of materiaal vastmaken. Iedereen heeft weleens een elektrische boormachine gebruikt. De vraag is alleen: welke boormachine is geschikt voor mij? Zo zijn er in het assortiment welke wij hebben geanalyseerd meer dan 70 producten. Dat maakt de keuze er niet makkelijker. In dit artikel proberen we je uit te leggen waar je op moet letten bij de aanschaf. We lichten ook graag onze top 3 uit en hebben aandacht voor de professionele elektrische boor.

 

Welke topmerken zijn er?

Bosch elektrische boormachine

Super toestel voor middelzware toepassingen. Vermogen van 450 Watt en een gewicht van 1,4kg. Er is een metalen snelspanboorhouder voor hoge precisie en lange levensduur. Zeer geschikt voor de thuisklusser en de professional. Volledig kogel- en rolgelagerd en rechts- en linksdraaiend. Genoeg instrumenten om met deze boor aan de slag te gaan. Ook nog eens zeer scherp geprijsd. 

Geleverd met een snelspanboorhouder en een riemclip. Meer specificaties over dit type bekijken zoals stationair toerental, boorbereik en ashals vind je op Toolmax.nl. 

Makita elektrische boormachine

Compact en licht. Nog lichter dan de Bosch versie van hierboven. Deze is 1100 gram met een 6,5 mm snelspanboorkop. Boren met een hoog toerental is ideaal met dit model. Vooral van kleine gaten in dun plaatstaal. De handgreep is bij deze ook ergonomisch. Dit is essentieel als je veelvuldig gebruik ervan gaat maken. De DP2011 vervangt de 6501X van de Makita lijn. Je kunt gebruik maken van een variabel toerental door de schakelaar waarbij je op voorhand een vast toerental kunt selecteren. 

Geleverd met diepteaanslag. Meer informatie omtrent capaciteit, boorbereik vind je hieronder en op de pagina van Toolmax.

 

Metabo elektrische boormachine

De goedkoopste in deze top 3. Betekent uiteraard niet dat deze minder is. Ook deze elektrische boormachine van Metabo is rechts- en linksdraaiend en heeft een regelaar voor het toerental. Voor maar €99,99 is deze boor van jou. Voldoet deze aan al je verwachtingen? Genoeg vermogen, toerental goed en gewicht? Dan is deze boor ideaal voor jou. Lees de specificaties en de beschrijving nog eens goed door. Het zou zonde zijn als je net iets aan de boor mist wat bij een model hoger wel inbegrepen is. Vandaar is het vergelijken van de producten een goede manier om dit aan het licht te krijgen. 

Succes.

Onze top 3 elektrische boormachines

Elektrische boormachine Metabo
Elektrische boormachine Makita
Elektrische boormachine Bosch

Metabo boormachine BE 650

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
650W 95%
Gewicht
1,8kg 70%
Toerental
2800/min 80%
Boorbereik staal
13mm 90%
Boorbereik hout
30mm 90%

Makita DP2011 230V met snelspanboorkop

0 0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
370W 75%
Gewicht
1,1kg 95%
Toerental
4200/min 95%
Boorbereik staal
6,5mm 65%
Boorbereik hout
15mm 75%

Bosch blauw GBM 10 RE boormachine

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
450W 85%
Gewicht
1,4kg 85%
Toerental
2200/min 70%
Boorbereik staal
10mm 80%
Boorbereik hout
25mm 85%

Professionele elektrische boormachine

De next level elektrische boormachine komt van het merk Metabo. Deze 1300 X3 Quick Boormachine is zeer gewild bij de professionals. Zeer geschikt bij het boren van grote diameters en zware schroef gewichten. Dus niet zomaar voor de thuisklusser. Er zitten twee versnellingen op. Per materiaal of klus kun je deze dus van te voren instellen. Zo blijf je altijd secuur werken en pas je de boor ook aan het materiaal aan. Zo is er bescherming voor overbelasting en dat deze niet zomaar ineens aangaat. 

Daarnaast is maximum koppel 46nM, boren in staal kan t/m 16 mm, vermogen van 790 Watt en een gewicht 2900 gram zomaar wat technische gegevens van deze kanjer. Reden te mee om hier eens dieper op in te duiken zou ik zeggen. 

Standaard wordt er ook een MetaLoc koffer meegeleverd om al je spullen centraal te houden.

Waar op letten bij aanschaf elektrische boormachine?

Er zijn verschillende type boormachines. Zo zijn er accuboormachines, elektrische boormachines, boorhamers, klopboormachines, kolomboormachines en ga zo maar door. Het is daarom goed om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen. We nemen je hieronder mee in de verschillende vragen die je je zelf kunt stellen om de juiste keuze te maken. 

Wat voor type boorhouder heb ik nodig?

Er zijn eigenlijk 2 soorten boorhouders: snelspan- en de SDS-boorkop. Waarop de boor vastzit is het grootste verschil tussen deze twee. Bij een snelspanboorkop draai je de boor simpel met de hand in een draaibeweging vast. De SDS-boor heeft een speciaal kliksysteem. Met een simpele handbeweging klik je de boor vast. Daarnaast zit er in de SDS-boor nog een plus en een max variant. De max variant heeft een grotere schacht en extra sleuf. Ideaal dus voor grotere klussen. 

Wat is het vermogen wat ik nodig heb?

Dit wordt 9 van de 10 keer bij de specificaties als afgegeven vermogen weergegeven. Nu is het zo dat dit aangeeft hoeveel stroom de boormachine verbruikt. Kun je dan helemaal niets met dit getal? Jawel. Het geeft vaak ook goed weer dat hoe hoger het afgegeven vermogen is, hoe krachtiger de boormachine dan ook is. Check dus vooral goed waar je de boormachine het meeste voor wilt gaan gebruiken. Grotere klussen hebben een hoger vermogen nodig. Is het dus een simpele klus in huis of ga je met zwaarder materiaal aan de slag? Belangrijke vraag om de keuze voor het vermogen op te bepalen. 

Welke toerental heb ik nodig?

Dit staat voor het aantal omwentelingen per minuut. Hoe snel is dus je boormachine. Hoe hoger het toerental, hoe beter dit is voor zachte materialen. Logisch dus dat hoe lager het toerental, hoe beter dit is voor harde materialen. Daarnaast bepaald dit niet alleen je keuze voor welke toerental je boormachine moet hebben. De diameter van het gat speelt daarin ook een grote rol. Hoe groter het gat is, hoe harder de boormachine moet werken en hoe hoger het toerental dus moet zijn. Bepaal dus vooral op voorhand waar je de elektrische boormachine voor gaat gebruiken. Dit bepaald voor een groot gedeelte de keuze welke type geschikt is.

Wat is het koppel of draaimoment van mijn boormachine?

Hoe hoger het koppel, hoe krachtiger, sneller en dieper je kunt schroeven en boren. De meeteenheid wordt uitgedrukt in Nm (newtonmeter). Harde materialen hebben een hoger koppel of draaimoment nodig. Zachte materialen, bijvoorbeeld een gipsplaat, hebben een lager koppel nodig. Zo voorkom je dat je door de plaat heen boort. 

Boormachine met accu of elektrisch?

Die keuze ligt helemaal bij je jezelf. Weet wel dat er bij beide voor en nadelen aan vast zitten. Zo kun je elektrisch altijd aan de slag, maar is je draad lang genoeg en zit deze je niet in de weg? Met een accu zal je vaak zien dat deze leeg is of net op dat moment niet is opgeladen omdat je dat de vorige keer bent vergeten. De keuze is aan jou.

 

Overzicht merken elektrische boormachine

Veel boormachines zijn er. We hebben je er op deze pagina al een aantal uitgelicht, maar er zijn er meer. In totaal hebben we er meer dan 70 geanalyseerd voor je en per merk hieronder gegroepeerd. Zo zie je per merk welk aanbod er is. Ga je specifiek voor een merk of zijn de specificaties belangrijker voor je?

AGP heeft een prijzige boormachine in het assortiment zitten. De tegelboormachine voor maar liefst €664. Een model wat veelvuldig door professionals gebruikt wordt. Daarnaast wel prijzig voor de thuisklusser. 

Het assortiment AGP afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Zoals bekend is de blauwe lijn van Bosch degene voor de professional. Betekent uiteraard niet dat er geen elektrische boormachine bij zit voor de thuisklusser. Voor de thuisklusser is er bijvoorbeeld de Bosch Blauw GBM 6 RE Boormachine. Deze is al aan te schaffen voor nog geen €120,-. Prima prijs voor als je thuis aan de slag wilt. Ga je voor grof geschut dan ben je ook hier op je plek. Zo is er ook de Bosch Blauw GBM 50-2 voor €1450,-. Genoeg keuze dus. 

Het assortiment Bosch Blauw afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Niet veel modellen in het Bosch groene assortiment zijn er beschikbaar. De elektrische boormachine met koffer is de Advanced Impact 900. Voor iets meer dan €130 al in huis. Prima om thuis verschillende klusjes mee af te ronden of er mee te beginnen. 

Het assortiment Bosch Groen afkortzaag bekijk je op Toolmax.

DeWalt is een bekend merk. Zo ook in de wereld van de elektrische boormachine. 2 modellen worden op deze pagina uitgelicht. De DWD221 en de DW217. Beide topproducten om geen klus uit de weg te gaan. 

Het assortiment DeWalt afkortzaag bekijk je op Toolmax.

De elektrische boormachine van Evolution is er eentje om in de gaten te houden. Vooral de SDS 4800 2 EU. Goed model, kun je langdurig plezier van beleven en goed geprijsd. Levering kan snel en nog voor geen €125. Vergelijk hem ook eens met andere modellen of merken en je zal zien dat deze vaak bij de top 3 zit.

Het assortiment Evolution afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Of je nu voor een heel set gaat of een simpele boormachine. Bij Festool krijg je altijd waar voor je geld. Qua prijs zit Festool altijd wat hoger in de boom, maar de kwaliteit en het model laten je nooit in de steek. 

Het assortiment Festool afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Makita heeft een groot assortiment elektrische boormachines. Een laag of een hoog opgegeven vermogen, hoge of lage prijs, met of zonder koffer. Alles is mogelijk bij dit merk. Met meer dan 15 verschillende modellen is de keuze hier ruim. Vergelijk ze met elkaar en je gaat zien welke het beste geschikt is voor je. 

Het assortiment Makita afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Nog een bekend merk. Metabo is vrijwel bij iedereen bekend en dat laat het assortiment ook wel zien. Veel keuze is er namelijk. Bepaal op voorhand goed voor welke klus je de boor wilt gaan gebruiken. Ga je voor hard materiaal of zacht? Kies je voor een klus thuis of op de bouwplaats? Allemaal goed om dit van te voren te weten alvorens je keuze te maken. Vergelijk daarom de verschillende modellen om de juiste te selecteren. 

Het assortiment Metabo afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Milwaukee elektrische boormachines zijn gewild. Zo zien we bij bepaalde acties altijd dat dit merk snel over de toonbank gaat. Geen wonder. Het is een goed stevig model en prijs/technisch zit het ook altijd goed in elkaar. Niet vreemd dus dat de Milwaukee boormachine in trek is. 

Het assortiment Milwaukee afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Bij Ryobi zijn er zeer scherp geprijsde elektrische boormachines beschikbaar. Zo zijn er 2 modellen welke rond de €50 zitten. Met een vermogen van 500Watt zijn dit prima boormachines voor thuis. 

Het assortiment Ryobi afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden